Většina lidí neví, co vše jim může dát sexuální energie, a neumějí s ní pracovat. Snažím se lidem vysvětlit, že se sexualita, ať už vlastní, nebo s partnerem, dá prožívat úplně jinak, než nám společnost a dnešní doba předkládá. Co tím myslím? Nepřipravovat se o potěšení tím, že se podle diktátu stereotypu budeme soustředit jen na „rychlý orgasmus“.

Jsem si jistá, že sex se pro většinu lidí omezuje jen na něj. Že nedovedou pracovat se sexuální energií, že neví, co jsme schopni prožívat a v jaké intenzitě. Že sex nedokážou chápat jako hlubší smysl života. Hlavní podstatou tantry je nesoustředit se na vyvrcholení, neočekávat z každého sexuálního podnětu jen onen ‚rychlý‘ orgasmus a uvolnění, ale prostě jen být každou buňkou přítomný, být tady a teď, zcela se odevzdat svým pocitům. A jestli dojde, nebo nedojde na vyvrcholení, je třeba brát jen jako případnou třešničku na dortu, jako plus.

Zejména muži mají chabé znalosti nejen o ženském těle, ale i o tom svém. Nikdy však není pozdě na doplňování znalostí a dovedností. Třeba i pomocí tantrické masáže.

*Z rozhovoru pro iDnes

Lidé neumějí využívat svou sexuální energii
Přesunout se na začátek