cvičení pro ženy

Toto cvičení může být obzvláště silné pro ženy, protože ženy nevnímají své pohlaví orgány tak, jako muži. Ale i mužům toto cvičení bude neocenitelným přínosem.

  1. Opřete o stěnu vysoké zrcadlo a před něj rozprostřete deku nebo jógovou podložku.
  2. Ujistěte se, že budete mít soukromí a nebudete rušeni
  3. Pusťte si jemnou relaxační hudbu. Lehněte si na záda a podepřete se lokty nebo si lehněte na polštář tak, abyste viděli do zrcadla.
  4. Dívejte se na sebe tak, jako by se na vás díval váš milovaný, z úhlu, ze kterého se na sebe obvykle nedíváte! Pokud se objeví jakékoli soudy, nechte je odejít!
  5. Začněte se soustředit na své genitálie. Pokud jste muž, nadzvedněte je a prohlédněte si je z různých úhlů. Jste-li žena, otevřete svá labia (rty vagíny) a prohlédněte si jednotlivé vrstvy. Dívejte se co nejneutrálnějším pohledem, jako byste se dívali poprvé. Přistupujte ke svým orgánům se zvědavostí a zájmem. Tu a tam zkontrolujte svůj dech a ujistěte se, že dýcháte zhluboka.
  6. Až vaše prozkoumávání skončí, zavřete oči a pozorujte, co se ve vás děje. Cítíte, jak se energie rozproudila? Cítíte se odpočatí nebo vzrušení? Cítíte se rozrušení nebo stažení? Jen to pozorujte, dýchejte a buďte přítomni.

Toto cvičení nám pomůže získat příjemný a uvolněný pocit z vlastní nahoty a ze svých genitálií. Stydíme-li se nebo se cítíme od nahoty a pohlavních orgánů odpojeni, nebudeme pak schopni sdílet intimitu s někým druhým a zůstat přitom otevření. Pro některé lidi je toto cvičení jednoduché, pro jiné to může být velkou událostí.

Pokud je pro vás cvičení výzvou, opakujte ho nejlépe každý den po dobu 21 dní. Možná si k němu budete chtít přidat afirmace jako:

„Mé tělo je krásné.“

„Mé tělo je součástí přírody.“

„Mé pohlavní orgány jsou přirozené.“

„Mé tělo je přitažlivé“

„Miluji na sobě každý kousek.“

Co díky tomuto cvičení získáte?

  1. Vyléčíte stud, vinu a strach, které si nosíme v pohlavních orgánech a těle.
  2. Přenesete do této oblasti více vědomí ve formě všímavosti, dechu, světla, úsměvu, lásku, přijetí a pozornosti.

Praktické cvičení: „Odhalení pohlavních partií“
Přesunout se na začátek